Stamppot recepten zowel voor de zomer als lente stamppotten

Hutspot recept

0

Hutspot is een stamppot gemaakt van aardappel, wortel en ui. Stamppotten worden hoofdzakelijk in de winter gegeten maar er zijn ook wel echte zomer stamppotjes. Hutspot komt meestal in de wintermaanden op tafel net als boerenkool of zuurkool stamppot. Andijvie stamppot word wat vaker het jaar rond gegeten maar toch zien de meeste mensen stamppot als een echt winter maaltijd. Bij koud weer doet een lekkere stamppot het altijd goed.

Hutspot word vaak met klapstuk of hachee gegeten maar met draadjesvlees, uitgebakken spekjes of  rookworst is hutspot ook heel goed te combineren.

Hutspot recept

4 personen

  • 1 kg kruimige aardappelen geschild en in 4en gesneden
  • 1 kg winterpeen, geschild en in grove stukken gesneden
  • 500 gram uien in fijne ringen gesneden
  • 50 gram boter
  • zout en peper

Hutspot maken

  1. Doe de aardappelen samen met de wortelen en de uien in een grote pan en zet bijna onder water, voeg een goede snuf zout toe, deksel op de pan en breng de hutspot aan de kook
  2. Zet het vuur wat lager als de hutspot kookt en kook de aardappel en wortel in ongeveer 25-30 minuten gaar of iets langer indien nodig (hangt van de grootte van de wortel af)
  3. Giet dan de hutspot goed af en bewaar wat van het kookvocht
  4. Stamp de hutspot fijn samen met de boter en breng op smaak met zout en wat peper
  5. Voeg eventueel iets kookvocht toe mocht de hutspot te droog zijn (meestal niet nodig)

Hutspot tips

  • Voeg 150 gram uitgebakken spekjes toe aan de hutspot
  • Voeg 300 gram jonge kaas (in kleine blokjes gesneden) toe aan de hutspot
  • Maak lekker hachee en eet bij de hutspot
  • Maak lekker draadjesvlees en serveer bij de hutspot
  • Eet er rookworst of een gehaktbal bij
  • Maak ook eens klapstuk, traditioneel bij hutspot
Hutspot recept

Hutspot recept

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Hutspot recept

Ingrediënten

  • Hutspot is een stamppot gemaakt van aardappel wortel en ui. Stamppotten worden hoofdzakelijk in de winter gegeten maar er zijn ook wel echte zomer stamppotjes. Hutspot komt meestal in de wintermaanden op tafel net als boerenkool of zuurkool stamppot. Andijvie stamppot word wat vaker het jaar rond gegeten maar toch zien de meeste mensen stamppot als een echt winter maaltijd. Bij koud weer doet een lekkere stamppot het altijd goed.
  • Hutspot word vaak met klapstuk of hachee gegeten maar met draadjesvlees uitgebakken spekjes of rookworst is hutspot ook heel goed te combineren.
  • Hutspot recept
  • 4 personen
  • 1 kg kruimige aardappelen geschild en in 4en gesneden
  • 1 kg winterpeen geschild en in grove stukken gesneden
  • 500 gram uien in fijne ringen gesneden
  • 50 gram boter
  • zout en peper

Bereiding

  • Doe de aardappelen samen met de wortelen en de uien in een grote pan en zet bijna onder water, voeg een goede snuf zout toe, deksel op de pan en breng de hutspot aan de kook
  • Zet het vuur wat lager als de hutspot kookt en kook de aardappel en wortel in ongeveer 25-30 minuten gaar of iets langer indien nodig (hangt van de grootte van de wortel af)
  • Giet dan de hutspot goed af en bewaar wat van het kookvocht
  • Stamp de hutspot fijn samen met de boter en breng op smaak met zout en wat peper
  • Voeg eventueel iets kookvocht toe mocht de hutspot te droog zijn (meestal niet nodig)

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept