Ga terug
Boerenkool stamppot

Boerenkool stamppot

Stamppot recepten
4.34 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Porties 4 personen

Ingredi├źnten
  

  • 1200 gram kruimige aardappels geschild en in vieren gesneden
  • 800 gram gesneden boerenkool
  • 25 gram room boter
  • zout en peper
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1 grote rookworst

Instructies
 

  • Neem een grote pan, doe hierin de aardappelen en zet deze net onder water
  • Doe hierop de gesneden boerenkool en voeg een goede snuf zout toe
  • Doe de deksel op de pan en breng aan de kook
  • Zet het vuur laag als het geheel kookt en laat 15 minuten zachtjes doorkoken
  • Leg dan de rookworst op de boerenkool en laat de aardappels met de boerenkool nog 10 minuten doorkoken tot de aardappels gaar zijn
  • Zet in de tussentijd een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekjes goudbruin, hou de spekjes op zacht vuur warm tot de stamppot klaar is
  • Haal de rookworst uit de pan en giet de boerenkool met de aardappels af, vang wat van het kookvocht op
  • Stamp de stamppot samen met het klontje boter fijn en giet dan de spekjes met het spekvet erbij en roer goed door
  • Is de stamppot nog niet smeu├»g genoeg voeg dan wat van het kookvocht toe
  • Breng de stamppot op smaak met wat peper
  • Serveer de stamppot met de rookworst en eventueel wat jus